GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-24
TARYBINIS BATONAS
2vnt reikės:
6g sausų mielių
500 g miltų
1,5v.š. cukraus
1a.š. druskos
40 g sviesto
260 ml vandens
Aptepimui:
trynys+aliejus
Mieles išsitirpinti šiltame vandenyje su cukrumi ir palikti kol suputos. Miltus susiberti kartu su druska į didesnį dubenėlį. Į šiuos sausus produktus supilti mielių skystimą ir pradėti minkyti tešlą. Sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir užminkyti tešlą. Pastatyti šiltai 40min. Tešlą perminkyti, suformuoti batonus ir vėl pastatyti šiltai 50min. Pakilusius batonus aptepti kiaušinio ir aliejaus tepiniu ir kepti 180C, 25min.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Aptepu tik aliejumi. Darau iš 1,5 normos ir neformuoju batonų, o dedu į pailgą kekso formą, tada iškepa keturkampė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą