
2vnt reikės:
6g sausų mielių
500 g miltų
1,5v.š. cukraus
1a.š. druskos
40 g sviesto
260 ml vandens
Aptepimui:
trynys+aliejus
Mieles išsitirpinti šiltame vandenyje su cukrumi ir palikti kol suputos. Miltus susiberti kartu su druska į didesnį dubenėlį. Į šiuos sausus produktus supilti mielių skystimą ir pradėti minkyti tešlą. Sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir užminkyti tešlą. Pastatyti šiltai 40min. Tešlą perminkyti, suformuoti batonus ir vėl pastatyti šiltai 50min. Pakilusius batonus aptepti kiaušinio ir aliejaus tepiniu ir kepti 180C, 25min.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Aptepu tik aliejumi. Darau iš 1,5 normos ir neformuoju batonų, o dedu į pailgą kekso formą, tada iškepa keturkampė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą