
1kg gryno svorio obuolių
200g cukraus
1 didelio apelsino žievelė
Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka, užpilti cukrumi ir palaikyti 3-4val. Suberti apelsino žieveles, išmaišyti. Virti 10min ant max temepratūros uždengus dangčiu (kol neliks sulčių) ir tada nuolat maišant dar 10min. Galima virti ir ilgiau iki norimo tirštumo. Sudėti į kaitintus stiklainius ir uždaryti.
Šaltinis K. Buožytė-Brundzienė „ Viskas iš obuolių“ (1988m)
KOMENTARAS: marmeladą galima virti ir iš neluptų obuolių, tačiau luptų obuolių marmeladas būna švelnesnės struktūros ir malonesnio skonio. Baigiant virti galima įdėti maltų gvazdikėlių ir cinamono.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą