GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-02-24

OBUOLIŲ MARMELADAS


1kg gryno svorio obuolių
200g cukraus
1 didelio apelsino žievelė

Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka, užpilti cukrumi ir palaikyti 3-4val. Suberti apelsino žieveles, išmaišyti. Virti 10min ant max temepratūros uždengus dangčiu (kol neliks sulčių) ir tada nuolat maišant dar 10min. Galima virti ir ilgiau iki norimo tirštumo. Sudėti į kaitintus stiklainius ir uždaryti.

Šaltinis K. Buožytė-Brundzienė „ Viskas iš obuolių“ (1988m)

KOMENTARAS: marmeladą galima virti ir iš neluptų obuolių, tačiau luptų obuolių marmeladas būna švelnesnės struktūros ir malonesnio skonio. Baigiant virti galima įdėti maltų gvazdikėlių ir cinamono.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą