
100ml šviežių apelsino sulčių (1 didelis apelsinas)
100ml vandens
5-6 v.š. citrinos sulčių (1 maža citrina)
150g cukraus
1 v.š. tarkuotos apelsino žievelės
1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
20g želatinos
Apvoliojimui:
Cukraus
Želatiną užpilti apelsinų sultimis ir palikti išbrinkti. Cukrų užpilti vandeniu, citrinos sultimis, suberti žieveles, užvirti ir kaitinti ant silpnos ugnies pastoviai maišant 3min. Turi pilnai ištirpti cukrus. Puodą nuimti nuo ugnies, sudėti želatiną ir maišyti kol visiškai ištirps. Perkošti, gerai išspaudžiant žieveles. Norimą formą iškloti maistine plėvele, supilti gautą masę, išlyginti ir laikyti šaldytuve per naktį. Kai sustings nuimti plėvelę, marmeladą uždėti ant cukraus, supjaustyti ir kiekvieną gabalėlį apvolioti cukruje.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: aš naudojau silikoninę formą, kurią truputėli aptepiau aliejumi. Vienus saldainius apvoliojau cukrumi, o kitų tik apačią.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą