GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-04-01

ŠERBETAS „KIVI“


7 žali kivi
50g medaus arba rudojo cukraus
2 v.š. citrinos arba laimo sulčių
1 vidutinės citrinos arba laimo žievelės

Kivi supjaustyti didesniais kubeliais arba griežinėliais ir sudėti į indą išklotą kepimo popieriumi arba maišeliu tam, kad sušalusį būtų lengviau išimti. Sušaldyti šaldytuve. Truputėli atšilusį kivi sudėti į plaktuvą kartu su medumi (cukrumi), citruso sultimis ir žievelėmis. Plakti kol gausis vientisa masė. Patiekti iš karto arba palikti šaldymo kameroje, kol bus valgomi.

KOMENTARAS: šerbetas su laimu ir ruduoju cukrumi pats skaniausias. Ištraukus iš kameros sušalusį kivi truputėli atšildyti kitaip plaktuvas jo nesusmulkins.Išeina 4 porcijos po 3 rutuliukus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą