
200g plokščių makaronų (Tagliatelle)
1 v.š. sviesto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
0,5 a.š. muskato
200g špinatų
4 v.š. riebios grietinės
100g fetos sūrio
50g parmezano sūrio
Druskos
Pipirų
Makaronus išvirti pasūdytame ir dideliame kiekyje vandens, kaip nurodyta ant pakuotės. Į gilią įkaitintą keptuvę sudėti sviestą, supilti alyvuogių aliejų, griežinėliais pjaustytą česnaką ir tarkuotą muskatą. Kai sviestas ištirps sudėti plonai pjaustytus špinatus. Po maždaug 5min, kai špinatai suglebs ir patamsės pabarstyti druska, pipirais, įdėti grietinę, kubeliais pjaustytą fetą, įpilti samtį vandens kuriame verda makaronai ir lėtai užvirti. Pabarstyti prieskoniais. Nukošti makaronus paliekant šiek tiek vandens ir sumaišyti su špinatų padažu. Suberti tarkuotą parmezaną ir sumaišyti. Jei reikia įpilti dar šiek tiek vandens kuriame virė makaronai, tam, kad masė nebūtų pernelyg tiršta ir lipni. Iškart patiekti.
Šaltinis originalų receptą rasite knygoje „Gaminame su Oliveriu“ (188psl)
KOMENTARAS: recepte vietoj fetos buvo nurodytas maskarponės sūris, nežinau ar labai nusižengiau taisyklėm, bet man tiko ir feta. Blogiausiu atveju vietoj plokščių makaronų galite naudoti spagečius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą