GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-04-01

KEPTA VĖGĖLĖ SU DARŽOVĖMIS


500-600g vėgėlės
2-3 v.š. miltų
1 didelis svogūnas
1 didelė morka
4 skiltelės česnako
1-2 pomidorai
1-2 v.š. pomidorų padažo
0,5 vidutinės citrinos sulčių
Prieskoniai: druska, pipirai, laiškinis česnakas, maltas imbieras

Vėgėlę supjaustyti didesniais gabalais, apvolioti miltuose ir apkepti. Morką sutarkuoti, svogūną supjaustyti kubeliais, česnaką griežinėliais apkepti keptuvėje, prieš baigiant sudėti kubeliais pjaustytus pomidorus ir pomidorų padažą, prieskonius ir dar truputėli pakepti. Daržoves sudėti į kepimo indą, ant viršaus - žuvį, apšlakstyti citrinos sultimis ir kepti 180C, 10-15min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą