
200 g sviesto
130 g cukraus
350 g miltų
1 kiaušinis
1 v.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Aptepimui ir apibarstymui:
1 trynys
70 g kepintų smulkintų žemės riešutų
Sviestą su cukrumi ir druska išsukti iki baltumo. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išminkyti tešlą. Laikyti šaldytuve ~1val. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 1cm storio lakštą ir išspausti 8cm skersmens apskritimus, o per vidurį 2cm. Aptepti plaktu tryniu ir apibarstyti riešutais. Kepti 200C, 10-12min.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: primenantys vaikystę. Kepiau tokio dydžio kaip recepte tik viduje išspaudžiau gėlytes ir mažesnius - vaikiškus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą