
500ml 35-36% riebumo grietinėlės
100g smulkaus cukraus
10g želatinos
1 v.š. vanilinio cukraus su natūralia vanile
Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje šalto vandens. Grietinėlę supilti į puodą, suberti cukrų ir kaitinti kol šis neištirps. Grietinėlė neturi užvirti, bet būti beveik prie užvirimo. Nukelti nuo ugnies sudėti želatiną ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišyti kol pasidarys vienalytė masė ir želatina ištirps. Supilstyti į vienkartines folijos formeles. Atvėsinti kambario temperatūroje ir palaikyti šaldytuve, kol galutinai sustings (mažiausiai 3val). Kad būtu lengviau išimti formeles trumpai palaikyti karštame vandenyje ir apverti formeles ant serviravimo lėkštės. Valgyti su šviežiai trintais vaisiais, karamele ir t.t.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Burnoje tirpstantis desertas. Jei mėgstate labai saldžiai galite dėti daugiau cukraus. Folijos formelių neturėjau, tai į keksiukų kepimo formą sudėjau popierines (sviestinio popieriaus) formeles ir supyliau masę. Gavosi 8vnt. Tik reikėjo labai atsargiai jas nulupti, su aliuminio formelėmis būtų lengviau. Na bet manau galima supilstyti ir į desertinius indelius ir tiesiog valgyti iš jų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą