GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-04-13

VANILINĖ PANNA COTTA


500ml 35-36% riebumo grietinėlės
100g smulkaus cukraus
10g želatinos
1 v.š. vanilinio cukraus su natūralia vanile

Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje šalto vandens. Grietinėlę supilti į puodą, suberti cukrų ir kaitinti kol šis neištirps. Grietinėlė neturi užvirti, bet būti beveik prie užvirimo. Nukelti nuo ugnies sudėti želatiną ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišyti kol pasidarys vienalytė masė ir želatina ištirps. Supilstyti į vienkartines folijos formeles. Atvėsinti kambario temperatūroje ir palaikyti šaldytuve, kol galutinai sustings (mažiausiai 3val). Kad būtu lengviau išimti formeles trumpai palaikyti karštame vandenyje ir apverti formeles ant serviravimo lėkštės. Valgyti su šviežiai trintais vaisiais, karamele ir t.t.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: Burnoje tirpstantis desertas. Jei mėgstate labai saldžiai galite dėti daugiau cukraus. Folijos formelių neturėjau, tai į keksiukų kepimo formą sudėjau popierines (sviestinio popieriaus) formeles ir supyliau masę. Gavosi 8vnt. Tik reikėjo labai atsargiai jas nulupti, su aliuminio formelėmis būtų lengviau. Na bet manau galima supilstyti ir į desertinius indelius ir tiesiog valgyti iš jų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą