GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-04-13

VIŠTIENOS VYNIOTINIS SU FETA


2 vištienos krūtinėlės be odos (600g)
100g fetos sūrio
1 mažas svogūnas
1 maža morka
Prieskoniai: druska, pipirai

Morką sutarkuoti burokine tarka ir apkepti kartu su kubeliais pjaustytu svogūnu. Vištienos krūtinėlė perpjauti pusiau ir išmušti. Vištienos gabalus sudėti vieną šalia kito truputėlį užleidžiant galus ant folijos lapo, kad gautųsi vienas didelis lapas. Apiberti prieskoniais, uždėti stambiai pjaustytą fetos sūrį, apkeptą morką su svogūnu ir susukti į foliją, kad forma gautųsi kaip vyniotinio, gerai užsukti galus. Įdėti į nedidelę kepimo formą, įpilti 1stiklinę karšto vandens ir kepti 40min, 220C. Likus 10min iki kepimo pabaigos nuplėšti viršutinį folijos sluoksnį, kad apskrustų viršus.

KOMENTARAS: Skanu tiek karštas, tiek šaltas, kaip užkandis. Turėjau tik mėlyną svogūną, tai jo nekepiau su morkomis, o dėjau žalią.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą