GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-05-24

ORKAITĖJE KEPTAS KARŠIS (1 variantas)



1kg karšis
4 skiltelės česnako
Druskos
Šviežiai maltų pipirų
1 a.š. saldžios paprikos miltelių

Žuvį gerai nuplauti ir nusausinti. Nugaros dalį supjaustyti tinkleliu. Česnako skilteles smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su kitais prieskoniais. Jais gerai įtrinti žuvį ir palikti šaldytuve 1-2val, geriausia per naktį. Ant orkaitės skardos tinkleliu išdėlioti  vandenyje mirkytus bambukinius iešmelius, ant jų padėti žuvį ir kepti 190C, ~40min.



KOMENTARAS:  Skanu, tik reikia „pažaisti“ išrenkant kaulus, todėl geriausia kepti kuo didesnę žuvį (2kg), nes nebus tiek daug smulkių kaulų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą