GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-05-24

ESTIŠKA PYNĖ

300g miltų
120ml pieno
2 v.š. cukraus
1 kiaušinis
50g sviesto
1 a.š. sausų mielių
Žiupsnelis druskos
Cinamoninis pertepimas:
60g sviesto
3 v.š. cukraus
2 v.š. malto cinamono
Aguoninis pertepimas:
400g paruošto aguonų įdaro su džiovintais vaisiais
Obuolinis pertepimas:

5 dideli obuoliai
3 v.š. cukraus
2 a.š. cinamono
2 v.š. sviesto

Šiltame piene ištirpinti mieles ir cukrų. Palikti kol suputos. Miltus persijoti kartu su druska. Sviestą ištirpinti ir suplakti su kiaušiniu. Į jį supilti mielių mišinį, kurį užpilti ant miltų. Tešlą minkyti kol nelips prie rankų (10-15min). Palikti šiltai pakilti, kol padvigubės. Pakilusią tešlą plonai iškočioti geriausia stačiakampio formos, tolygiai paskleisti paruoštą pertepimą. Suformuoti pynę, kaip parodyta originaliame recepte

Susuktą pynę dėti ant orkaitės skardos išklotos kepimo popieriumi, leisti pakilti ir kepti 180C, 25min.
Pertepimų paruošimas:
Cinamoninis – lydytą sviestą sumaišyti su cukrumi ir cinamonu.
Aguoninis – nusipirkti parduotuvėje arba pasidaryti patiems.
Obuolinis – obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka ir apkept keptuvėje ant sviesto kartu su cukrumi, kol suminkštės. Įmaišyti cinamoną.
Pertepimus prieš tepant ant tešlos atvėsinti.
Pagal šį receptą keptos bandelės:


Šaltinis čia

KOMENTARAS:  paskutiniu metu dažnas kepinys ant mūsų stalo tiek prie arbatos, tiek prie stiklinės pieno. Labai mėgstama vaikų. Graži dovana einant į svečius, o pagaminti tikrai lengva.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą