120ml pieno
2 v.š. cukraus
1 kiaušinis
50g sviesto
1 a.š. sausų mielių
Žiupsnelis druskos
Cinamoninis pertepimas:
60g sviesto
3 v.š. cukraus
2 v.š. malto cinamono
Aguoninis pertepimas:
400g paruošto aguonų įdaro su džiovintais vaisiais
Obuolinis pertepimas:
5 dideli obuoliai
3 v.š. cukraus
2 a.š. cinamono
2 v.š. sviesto
Šiltame piene ištirpinti mieles ir cukrų.
Palikti kol suputos. Miltus persijoti kartu su druska. Sviestą ištirpinti ir
suplakti su kiaušiniu. Į jį supilti mielių mišinį, kurį užpilti ant miltų. Tešlą
minkyti kol nelips prie rankų (10-15min). Palikti šiltai pakilti, kol
padvigubės. Pakilusią tešlą plonai iškočioti geriausia stačiakampio formos, tolygiai
paskleisti paruoštą pertepimą. Suformuoti pynę, kaip parodyta originaliame recepte
Susuktą pynę dėti ant orkaitės skardos
išklotos kepimo popieriumi, leisti pakilti ir kepti 180C, 25min.
Pertepimų paruošimas:
Cinamoninis – lydytą sviestą sumaišyti su cukrumi ir cinamonu.
Aguoninis – nusipirkti parduotuvėje arba pasidaryti
patiems.
Obuolinis – obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka
ir apkept keptuvėje ant sviesto kartu su cukrumi, kol suminkštės. Įmaišyti
cinamoną.
Pertepimus prieš tepant ant tešlos atvėsinti.
Pagal šį receptą keptos bandelės:
KOMENTARAS: paskutiniu
metu dažnas kepinys ant mūsų stalo tiek prie arbatos, tiek prie stiklinės pieno.
Labai mėgstama vaikų. Graži dovana einant į svečius, o pagaminti tikrai lengva.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą