GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-05-24

VARŠKĖS PYNUTĖS



300-350g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
100g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
180g varškės
1 kiaušinis baltymas
100ml pieno
50ml aliejaus
Aptemimui:
1 kiaušinio trynys
1 v.š. pieno

Kiaušinio baltymą išplakti su cukrumi, supilti pieną, aliejų, suberti vanilinį cukrų, sudėti varškę, suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. Ją padalinti į 12 dalių ir kiekvieną dalį dar į tris dalis. Iš gautų trijų dalių, suformuoti juosteles ir supinti į kasą. Bandeles dėti ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, aptepti kiaušinio trynio ir pieno mišiniu, galima apibarstyti cukrumi ir kepti 200C, 20min.  
 


KOMENTARAS:  pynutės nesaldžios, minkštos ir skaniausios, tik ištrauktos iš orkaitės, kai dar šiltos. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą