GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-05-13

VELYKINIS MORKŲ TORTAS



250g miltų
375g smulkiai tarkuotų morkų
180g balto cukraus
100g rudojo cukraus
4 kiaušiniai
3 a.š. kepimo miltelių
250ml neutralaus aliejaus
100g kokoso drožlių
10g vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
Kremui:
500g trintos varškės
500g 35-36% grietinėlės
100g cukraus pudros
1 didelės citrinos žievelės
4 v.š. citrinos sulčių

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, baltu ir rudu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Iš lėto pilant aliejų masę plakti mikseriu. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Tarkuotas morkas ir kokoso drožles šaukštu įmaišyti į masę. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą torto formą ir kepti 170-175C, 50-60min. Jei viršus pradės degti uždengti folijos lakštu. Iškepusį ataušinti.
Kremui varškę išplakti su cukraus pudra. Atskirai išplakti grietinėlę kartu su citrinos sultimis iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į sūrio masę. Taip pat įmaišyti citrinos žievelę.
Biskvitą perpjauti į tris biskvitus, pertepti kremu, likusiu aptepti viršų. Papuošti.



KOMENTARAS:  Labai skanus, o morkų visai nesijaučia. Tikras Velykinis tortas. Jei turite laiko galite kepti tris atskirus biskvitus, tešlą padalinus į lygias dalis. Kepant vieną, kaip nurodytą recepte stebėti, kad viršus neapdegtų, o vidus neliktų neiškepęs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą