GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-05-13

ŽUVIS KEPTA DRUSKOJE



1-1,5kg  išskrostos žuvies
1-1,5kg rupios jūros druskos
3 griežinėliais citrinos

Žuvį gerai nuplauti ir nusausinti. Į pilvą sudėti citriną. Orkaitės skardą iškloti kepimo popieriumi supilti truputėlį daugiau nei puse druskos, uždėti žuvį ir užpilti likusia druska, tai kad galva ir uodega liktų neuždengtos. Kepti 200C, 30-45min (kiekvienam 0,5kg po 15min). Iškepus atsargiai nudaužyti viršutinį druskos sluoksnį ir jį nuimti, kartu turi nusiimti ir žuvies oda.

Šaltinis seni užrašai

KOMENTARAS:  prieš patiekiant galima apšlakstyti citrina ir trupučiu aliejaus.  Labai skanu, nors prieskonių ir nenaudota, o žuvis pasiima tiek druskos kiek reikia, todėl nėra sūri, kaip gali atrodyti. Kepiau žiobrį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą