GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-05-13

SUMUŠTINIAI SU VAISIAIS




3 riekės sumuštinių duonos
6 a.š. natūralaus skysto medaus
1 bananas
1 nedidelis obuolys
4 skiltelės greipfruto
1 v.š. lukštentų saulėgrąžų


Bananą ir obuolį supjaustyti riekelėmis. Greipfruto skilteles nulupti, kad liktų tik minkštimas ir padalinti į 2-3 dalis. Sumuštinių duonos riekeles paskrudinti, aptepti medumi, uždėti vaisius, ant viršaus dar užvarvinti medaus, apibarstyti saulėgrąžų sėklomis.


KOMENTARAS: vaikų labai mėgstami sumuštiniai. Tik aš vaisius iškart sumaišau su medumi, dėl to jie ne tokie gražūs, kaip originaliame recepte. Galima papuošti mėtos arba melisos lapeliai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą