GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-06-17

MIGDOLŲ PIENO KOKTEILIS




1 puodelis migdolų
2 puodeliai vandens
1 didelis bananas
1 didelis obuolys
6 džiovintos slyvos arba datulės

Riešutus užmerkti 8-12val. vandenyje. Išmirkusius nuplauti, supilti į smulkintuvą, kartu su vandeniu, išplakti ir perkošti per smulkų sietelį. Gautą migdolų pieną supilti atgal į smulkintuvą, sudėti luptą ir smulkintą bananą ir obuolį, sudėti džiovintas slyvas arba datules. Suplakti iki vientisos masės.


KOMENTARAS: jei norisi saldesnio kokteilio galima įdėti medaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą