GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-06-17

TRIUFELIAI (iš migdolų pieno likučių)



200g migdolų likučių, po migdolų pieno gamybos
80g 2 val mirkytų slyvų
12vnt 12val mirkytų migdolų
Apvoliojimui:
Kakavos arba cinamono

Į migdolų likučius sudėti nuplautas, supjaustytas slyvas ir išmaišyti. Spaudžiojant masę suformuoti rutuliukus, į kurio kiekvieno vidų įdėti po nuplautą migdolą. Apvolioti kakavoje arba cinamone.

KOMENTARAS: sotūs ir maistingi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą