GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-06-17

ŠERMUKŠNIENĖ



600g šermukšnio uogų
300g obuolių
100g morkų
1,5 stiklinės obuolių sulčių arba vandens
800g cukraus
2 apelsinų žievelės
Žiupsnelis druskos

Šermukšnio uogas nuplauti, suberti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 2-3 minutes, kad neliktų kartumo. Išgriebti ir nuplauti. Obuolius nulupti, išskobti ir supjaustyti skiltelėmis. Morkas nuskusti, sutarkuoti burokine tarka ir pavirti vandenyje kol suminkštės. Paruoštas šermukšnio uogas, obuolius, morkas, apelsinų žieveles sumaišyti, užpilti obuolių sultimis arba vandeniu ir virti ant silpnos ugnies 15-20min (kol suminkštės). Gautą košę pertrinti per kiaurasamtį arba sumalti blenderiu, suberti cukrų ir dar pavirti 8-10min (kol sutirštės). Karštą uogienę supilstyti į sterilius stiklainius ir sandariai uždaryti.


Šaltinis Darbštuolė - geriausi receptai „Konservavimas. Smaližių receptai“

KOMENTARAS: naudojau šaldytas šermukšnio uogas, todėl neviriau pasūdytame vandenyje. Labai įdomus ir neįprastas skonis. Supilsčius į 200ml stiklainiukus tiktų, kaip Kalėdinė dovana.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą