Lietinių tešla:
180g miltų
300ml pieno
1 kiaušinis
1 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
30ml aliejaus
Mėsos įdaras:
600g kiaulienos faršo
2 svogūnai
1 v.š. miltų
2 v.š. sviesto
Prieskonių
Sultinio
Žuvies įdaras:
200g žuvies filė
2 svogūnai
1 v.š. miltų
4 v.š. aliejaus
Sultinio
Prieskonių
Varškės įdaras:
400g varškės
2 kiaušiniai
3 v.š. cukraus
1 v.š. miltų
1 a.š. vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
Varškės ir silkės įdaras:
400g varškės
200g silkės
Visus produktus skirtus
lietiniams išplakti iki vientisos masės. Masė turi gautis jogurtinės grietinės
tirštumo. Gerai įkaitinti keptuvę ir patepti aliejumi tik tiek, kad būtų
sudrėkinta, pilti didelį šaukštą tešlos, paskleisti keptuvėje ir blyną apkepti
iš abiejų pusių. Iškepusį kol dar nespėjo atvėsti aptepti sviestu, tada blynai
bus tamprūs ir neplyš vyniojant.
Mėsos įdarui faršą kepti
keptuvėje kol suminkštės. Smulkiai pjaustytus svogūnus ir apkepti keptuvėje ant
sviesto su miltais. Iškepusius sumaišyti su mėsa ir sumalti. Gautą masę aplieti
sultiniu, apibarstyti prieskoniais ir gerai išmaišyti.
Žuvies įdarui išvirti žuvį ir
susmulkinti. Svogūnus apkepti su aliejumi keptuvėje kartu su miltais, atskiesti
nedideliu kiekiu sultinio, sudėti žuvį, suberti prieskonius ir gerai išmaišyti.
Varškės įdarui varškę sutrinti
su cukrumi, kiaušiniais, ant sausos keptuvės pakepinti miltus ir vanilinį
cukrų. Viską gerai išmaišyti.
Varškės ir silkės įdarui varškę
sutrinti ir išmaišyti su smulkiai pjaustyta silke.
Lietinių kepimas.
1 būdas: į keptuvę pilti truputi tešlos (sluoksnis t.b. kiek
storesnis nei lietinių). Šiek tiek apkepti, uždėti įdaro, užpilti dar vienu
sluoksniu tešlos ir po minutės apversti.
2 būdas: įdarą sudėti į keptuvę ir užpilti tešla, kai apkeps
blyną apversti (įdaras pats prilips prie blyno) ir iškepti iki galo.
Šaltinis seni užrašai
KOMENTARAS: geriausia būtų kepti mažoje keptuvėje po
vieną blyną, bet aš tokios neturiu, todėl kepiau didelėje po trys lietinius. Kepiau
pagal 2 būdą su mėsos įdaru. Labai tiko kinietiškas pomidorų padažas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą