GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-06-17

VAKARĖLIO RINKINYS



1kg kiaulienos faršo
2 mažos cukinijos
2 riekės batono
Šlakelis pieno
1 mažas svogūnas
2 skiltelės česnako
Prieskoniai
Bambukiniai iešmeliai

Cukiniją supjaustyti vienodo dydžio griežinėlius. Ir apibarstyti trupučiu druskos. Faršą sumaišyti su tarkuotu svogūnu, česnako skiltelėmis, batonu išmirkytu piene ir prieskoniais. Ant iešmelių pakaitomis suverti cukinijos griežinėlius ir iš faršo mišinio padarytus plonus kotletukus. Iš likusio faršo suformuoti kebabus. Kepti 200C, 40min.

KOMENTARAS:  Puikus pasirinkimas vakarėliui. Ant iešmelių galima verti ne tik cukiniją, bet ir papriką, mažus pomidorus, svogūnus ir t.t.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą