GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-07-21

ŽYDIŠKAS KUGELIS (varškės ir vermišelių apkepas)



400g varškės
200g vermišelių arba kitų smulkių makaronų
3 kiaušiniai
3 v.š. grietinės
2 v.š. cukraus
Žiupsnelis druskos
Viršui:
3v.š. maltų džiūvėsėlių
3 v.š. rudojo cukraus
2-3 v.š. sviesto

Vermišelius išvirti pasūdytame vandenyje ( tik nepervirti!). Varškę išmaišyti su kiaušiniais, grietine, cukrumi ir druska. Sudėti nuvarvintus makaronus ir viską išmaišyti iki vientisos masės. Supinti į riebalais išteptą kepimo indą, paspaudžiant išlyginti paviršių. Apibarstyti džiūvėsėlių ir rudojo cukraus mišiniu ir pamėtyti sviesto gabalėlius. Kepti 180C, 40-50min.

Šaltinis originalus receptas


KOMENTARAS:  labai skanus, makaronų net nesijaučia. Jei mėgstate galima įdėti razinų. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą