GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-08-02

BANANINIAI AMERIKIETIŠKI BLYNAI



350g miltų
2 kiaušiniai
500g pasukų arba kefyro
100g aliejaus
80g cukraus
2 dideli bananai
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. sodos
1 a.š. druskos

Sausus produktus išmaišyti  dideliame dubenyje. Atskirame inde išplakti kiaušinius, į juos supilti pasukas (kefyrą), aliejų, smulkia tarka sutarkuotą bananą (turi gautis košė) ir sumaišyti su sausais ingridientais. Kepti keptuvėje ant mažos ugnies be jokių riebalų, kai viršuje pasirodo „burbuliukai“ apversti ir dar truputėli pakepti.

KOMENTARAS:  vienas blynas = vienas samtis tešlos. Gavosi 14 blynų. Valgėme su pienių medumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą