GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-08-16

ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA SU LYDYTU SŪRELIU



3 l vandens
200-300g vištienos arba kiaulienos faršo
kumščio dydžio šviežias kopūstas
3 bulvės
2 morkos
Nedidelis svogūnas
2 skiltelės česnako
3v.š. sviesto
175g lydyto sūrelio „Mildutė“
2v.š. manų kruopų
2 kubeliai sultinio
krapų, pipirų, druskos

Puode kuriame virsite išlydi sviestą, sudėti vištienos faršą ir apkepti. Ten pat sudėti išspaustą česnaką, pjaustytą svogūną, morkas, bulvės ir kopūstą ir šiek tiek apkepti. Supilti vandenį ir 10min pavirti. Sijojant įmaišyti manų kruopas ir dar pavirti 10min. Suberti prieskonius, sudėti lydytą sūrelį ir virti 15-20min. Pagardinti krapais.


KOMENTARAS:  originalia recepte mėsos nėra, bet jos, bent jau man trūktų. O šiaip skani sriubytė, kurią pasigardžiuodami valgė ir vaikai. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą