GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-10-24

SAUSAINIAI „ROŽYTĖS“



250g varškės
200g sviesto
1 kiaušinis
80g cukraus
200g miltų
Mirkymui:
Cukraus
cinamono

Visus ingridientus sumaišyti ir užminkyti tešlą. Iškočioti 3-4mm storio blyną. Išspausti 40cm apskritimus. Kiekvieno vieną pusę paspaudžiant pamirkyti į cukraus/cinamono mišinį, perlenkti kelis kart pusiau (cukruota puse į vidų). Užspausti ir suformuoti rožės lapelius. Kepti 200C, ~20min. Iškepusius sudėti į lėkštę, užkloti rankšluostėliu ir leisti 15min atvėsti. Prieš patiekiant galima apibarstyti cukraus pudra.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: tešla t.b. nei per kieta nei per minkšta, nes jei bus per kietą neįkasit sausainio, jei per minkšta kepant nelaikys formos. Išėjo 2 orkaitės kepimo skardos. Skaniausios kelias dienas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą