GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-10-24

JAVAINIAI



160g trijų grudų dribsnių
60g lukštentų saulėgrąžų sėklų
30g sezamo sėklų
10g linų sėmenų
Žiupsnelis druskos
3 v.š. medaus

Visus sausus ingredientus išmaišyti keptuvėje ir nuolat maišant paskrudinti ant silpnos ugnies apie 10 min. Karštus perpilti į dubenį, įdėti medų ir gerai išmaišyti. Šią birią masę suberti į plokščią formą. Su šaukštu išlyginti, o pabaigoje su vandenyje padrėkinta ranka palyginti ir paspausti. Plonesnis apie 1 cm masės sluoksnis geriau sukibs. Palikti keletai valandų sustingti. Sustingusią masę supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.


KOMENTARAS: greit pagaminama, skanu ir sveika.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą