GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-10-24

KEKSIUKAI / SPURGOS



220g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,4 a.š. malto muskato
100ml pieno
70g minkšto sviesto
70g cukraus
1 didelis kiaušinis
1 v.š. natūralaus jogurto
Žiupsnelis druskos
Apibarstymui:
30g tirpinto sviesto
2 v.š. cukraus
1 a.š. cinamono

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, muskato riešutu. Kitame dubenyje sumaišyti pieną su jogurtu. Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo, įmaišyti kiaušinį. Toliau maišant nedideliu greičiu pakaitomis suberti miltus su pienu. NEPERMAIŠYTI. Tešla t.b. tiršta. Tešlą sudėti į keksiukų formelė (12vnt) ir kepti 180C, 20min. Praaušusius iškeptus keksiukus aptepti sviestu ir apvolioti cukraus/cinamono mišinyje.


Šaltinis originalus receptas


KOMENTARAS:  galima kepti ir mini keksiukus/spurgas. Skanūs ir kvapnūs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą