GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-10-24

DRĖGNAS ŠOKOLADINIS PYRAGAS


140g miltų
200g cukraus
240ml karšto vandens
50-60g kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
1 kiaušinis
60g tirpinto sviesto
Iki vientisos masės sumaišyti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir karštą vandenį. Įmušti kiaušinį, supilti lydytą sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės. Supilti į 20cm skersmens formą ir kepti 25-30min, 180C. 

Puoštas su plakta grietinėle ir šviežiomis braškėmis:

Puoštas džiovintomis slyvomis ir šokoladu:





KOMENTARAS: svarbiausia neperkepti, jis turėtų būti truputėli drėgnas, tada pats skaniausias. Palyginti pigus, greitai pagaminamas ir visų mėgstamas pyragas. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą