GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2012-10-24

JOGUTINIAI LEDAI SU UOGOMIS



1kg turkiško jogurto
90g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
4-5 v.š. aviečių arba mėlynių arba braškių uogienės
3-4 saujos uogų (naudojau sausmedžio)

Jogurtą sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir pasirinkta uogiene. Supilti į šaldymui skirtą indą ir pastatyti į kamerą. Kai pradeda šalti ledų šonai, ištraukti iš kameros ir gerai išmaišyti, kol neliks ledo ir masė taps vientisa. Taip daryti mažiausiai 5 kartus kas 1val. Paskutinį kartą sumaišius apiberti uogomis.


KOMENTARAS: prieš patiekiant ledus būtina palikti apie 1val šaldytuve, nes būna laba kieti.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą