GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-01-03

DARŽOVIŲ IKRAI




1kg aguročio
0,5kg morkų
120g svogūnų
3 česnako skiltelės
7 ml 9% acto
7g rupios druskos
7g cukraus
Aliejaus aguročio apkepimui

Aguroti nulupti, išimti sėklas, supjaustyti pusžiedžiais, apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus ir pilnai atvėsinti. Morkas sutarkuoti burokinę tarką ir apkepti keptuvėje. Atskirai apkepti pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Druską sutrinti kartu su česnaku. Atvėsusias daržoves sudėti i virtuvinį kombainą, kartu su česnakine druska, cukrumi, actu ir susmulkinti. Gautą masę sudėti į nedidelius gerai išplautus stiklainius. Stiklainius sustatyti ant rankšluoščiu išklotos orkaitės skardos ir kaitinti 95C temp, 40min - 200ml stiklainius, 75min - 500ml stiklainius. Iškaitinus užsukti dezinfekuotais dangteliais.


Šaltinis seni užrašai

KOMENTARAS: rekomenduojama naudoti mažus jaunus aguročius, kurių nereikia nei lupti nei išimti sėklų, tiesiog supjaustyti žiedais ir apkepti, bet pas mane buvo didelis, todėl tokį ir naudojau. 
Iš nurodyto kiekio gavosi 1,4l. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą