GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-01-03

BAKLAŽANŲ APKEPAS


400g kiaulienos faršo
2 baklažanai
2 vidutiniai svogūnai
3 česnako skiltelės
Didelė skardinė konservuotų pomidorų be odelių
150g mocarelos
2 saujos kapotų šviežių krapų
Prieskonių
Apvoliojimui:
0,5 stiklinės miltų
1,5 stiklinės džiuvėsėlių
2 dideli kiaušiniai

Baklažanus supjaustyti griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti kol išskirs vandenį. Tada gerai nusausinti popieriniu rankšluoščiu ir dar kartą pasūdyti. Skilteles apvolioti miltuose, pamerkti į kiaušinių plakinį, kurį nuvarvinti, apvolioti džiuvėsėliuose ir apkepti keptuvėje. Iškepusius sudėti ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų nereikalingi riebalai.
Svogūnus supjaustyti stambesniais kubeliais ir apkepti kartu su faršu sumaišytu su prieskoniais, sudėti griežinėliais pjaustytus česnakus, konservuotus pomidorus, krapus ir viską troškinti 10-15min.
Apkepo sluoksniavimas: į stiklinį kepimo indą įdėti 2-3v.š. troškinio ir jį paskleisti ant dugno, tada puse apkeptu baklažanų, puse troškinio, griežinėliais pjaustytos macaleros, likusius baklažanus ir galiausiai likusį troškinį. Kepti 180C temp, 25-30min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą