1,1kg cukinijos
0,8l pomidorų padažo
1 stiklinė cukraus
80g acto
1 stiklinė aliejaus
3v.š. druskos
2 dideli svogūnai
6 skiltelės česnako
1 sauja džiovinto saliero lapų
2 a.š. šviežiai grūstų pipirų
Moliūgą, aguroti ir cukiniją nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Užpilti druska, išmaišyti ir palikti 2-3val kol susidarys sultis, jas nupilti. Į puodą sudėti daržoves masę, supilti pomidorų padažą, supilti aliejų, actą, suberti cukrų, pipirus, džiovintus saliero lapus, sudėti kubeliais pjaustytą ir pakepintą svogūną ir virti ant vidutinės ugnies 35-40min.
KOMENTARAS: Iš nurodyto kiekio gaunasi 4l. Kartu su svogūnu galima pakepinti ir kubeliais pjaustytą papriką. Daržovių kiekius galima keisti. Paskutinius kartus susidariusio skysčio nuo daržovių nenupyliau ir gavosi dar skaniau nei be jo.
Naudojamas ant picos, troškiniams, kaip padažas lietiniams su mėsa, šiaip prie mėsos ir dar daug kur.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą