GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-02-03

DARŽOVIŲ ASORTI ŽIEMAI

Marinatas:
2,5l vandens
250ml acto
250g cukraus
70g druskos

Daržovės:
Raudona ir balta paprika
svogūnas
česnako skiltelės
agurotis
moliūgas
morka
agurkas
žiedinis kopūstas
cukinija

Į stiklainius:
lauro lapai
pipirų žirneliai

Daržoves jei reikia nulupti, išimti sėklas, susipjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Visas daržovės gerai nuplauti, nuplikyti karštu 80-90C virintu vandeniu. Į gerai išplautus ir iškaitintus stiklainius sudėti po 1-2 lauro lapus, įberti pipirų, sluoksniais sudėti daržoves, užpilti marinatu (užvirinti vandenį, sudėti likusius marinatui skirtus ingridientus ir vėl užvirti) ir užsukti kaitintais dangteliais.

KOMENTARAS: papuošia ne tik kasdieninį, bet ir šventinį stalą, kiekvienas gali pasiimti tai ką mėgsta, tik kitą kartą marinatui naudosiu mažiau acto. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą