GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-02-03

MARINUOTA ČILI

30g čili be sėklų (guminės pirštinės)
1 didelė morka
1 didelis svogūnas
2 skiltelės česnako
Marinatui:
0,5l vandens
1 a.š. druskos
1 v.š. cukraus
5 v.š. acto

Įspėjimas!!! Iš čili sėklas išiminėti tik su guminėmis pirštinėmis, nieko jomis neliesti, nei savo kūno dalių, nei vaikų, nei naminių gyvūnų, pirštines išmesti, peilį gerai nuplauti. 
Paprikas pakaitinti kelias minutes verdančiame vandenyje, išgriebti ir kartu su kitomis (nulupti ir supjaustyti) daržovėmis sudėti į mažus stiklainius. Stiklainių kaitinti nereikia, nes čili aitrumas veikia kaip konservantas. Užpilti paruoštu marinatu ir stiklainius užsukti dangteliai. 

Šaltinis naudinga nuoroda ir receptas

KOMENTARAS: dėjau ir kitas daržoves, nes šiais metais balkone užaugo mažai čilės:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą