GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-02-06

POMIDORŲ IR CUKINIJŲ GRIEŽINĖLIAI SU KEPURĖLE


4 vidutinio dydžio pomidorai
6 cm skersmens maža cukinija
3 česnako skiltelės
40g džiūvėsėlių
30g kieto sūrio
1 mažas svogūnas
4-5 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. petražolių arba laiškinio česnako
druskos, pipirų

Svogūną ir česnako skilteles supjaustyti kuo įmanoma smulkiau. Į mažą dubenėlį sudėti smulkintus svogūnus, česnaką, suberti džiūvėsėlius, smulkiai tarkuotą sūrį, kapotas petražoles arba laiškinį česnaką, druskos, pipirų, sumaišyti. Į masę supilti alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti. Masė turi būti drėgna. Pomidorus ir cukiniją, supjaustyti ~2cm griežinėliais ir ant jų sudėti gautą masę. Kepti ant orkaitės skardos išklotos folija, 220C, 20-25min.

kitas variantas:


5-6 vidutinio dydžio pomidorai
700g cukinija (be odos ir sėklų)
80g žalių alyvuogių be kauliukų
3 česnako skiltelės
40g džiūvėsėlių
50g kieto sūrio
1 vidutinio svogūnas
4-5 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. petražolių arba laiškinio česnako
druskos, pipirų

Cukiniją supjaustyti ~2cm griežinėliais ir juos dar padalinti į 3-4 dalis, priklauso nuo cukijos dydžio. Cukiniją gerai padruskinti ir palikti kol išsiskirs sultys, jas nuvarvinti ir gabalėlius papildomai nusausinti popieriniu rankšluoščiu. Svogūną ir česnako skilteles supjaustyti kuo įmanoma smulkiau. Į mažą dubenėlį sudėti smulkintus svogūnus, česnaką, suberti 
džiūvėsėlius, smulkiai tarkuotą sūrį, kapotas petražoles arba laiškinį česnaką, druskos, pipirų, sumaišyti. Į masę supilti alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti. Masė turi būti drėgna. Pomidorus supjaustyti ~2cm griežinėliais.  Į kepimo indą sudėti cukinijas, ant jų pomidorus, gautą masę, apibarstyti alyvuogėmis. Kepti 220C, 20min indą uždengus foliją, paskui dar 10-15min atidengus kad išgaruotų susidariusios sultys.

KOMENTARAS: man skanu abu variantai. Pirmasis patogiau, kaip užkandis.  Antrasis "šlapesnis" ir daugiau tinkantis kaip garnyras. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą