Svogūną ir česnako skilteles supjaustyti kuo įmanoma smulkiau. Į mažą dubenėlį sudėti smulkintus svogūnus, česnaką, suberti džiūvėsėlius, smulkiai tarkuotą sūrį, kapotas petražoles arba laiškinį česnaką, druskos, pipirų, sumaišyti. Į masę supilti alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti. Masė turi būti drėgna. Pomidorus ir cukiniją, supjaustyti ~2cm griežinėliais ir ant jų sudėti gautą masę. Kepti ant orkaitės skardos išklotos folija, 220C, 20-25min.
kitas variantas:
Cukiniją supjaustyti ~2cm griežinėliais ir juos dar padalinti į 3-4 dalis, priklauso nuo cukijos dydžio. Cukiniją gerai padruskinti ir palikti kol išsiskirs sultys, jas nuvarvinti ir gabalėlius papildomai nusausinti popieriniu rankšluoščiu. Svogūną ir česnako skilteles supjaustyti kuo įmanoma smulkiau. Į mažą dubenėlį sudėti smulkintus svogūnus, česnaką, suberti džiūvėsėlius, smulkiai tarkuotą sūrį, kapotas petražoles arba laiškinį česnaką, druskos, pipirų, sumaišyti. Į masę supilti alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti. Masė turi būti drėgna. Pomidorus supjaustyti ~2cm griežinėliais. Į kepimo indą sudėti cukinijas, ant jų pomidorus, gautą masę, apibarstyti alyvuogėmis. Kepti 220C, 20min indą uždengus foliją, paskui dar 10-15min atidengus kad išgaruotų susidariusios sultys.
KOMENTARAS: man skanu abu variantai. Pirmasis patogiau, kaip užkandis. Antrasis "šlapesnis" ir daugiau tinkantis kaip garnyras.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą