GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-02-03

PAPRASTAS TORTAS SU BRAŠKĖMIS

Biskvitas:
2 maži kiaušiniai
80g cukraus
80g miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
1v.š. pieno
1v.š. aliejaus
Viršus:
400ml plakamosios grietinėlės 
300g braškių

Biskvitui kiaušinius didžiausiu greičiu išplakti su cukrumi kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per tris kartus atsargiai įmaišyti persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Maišyti tol kol neliks sausų miltų gumulėlių. Įmaišyti pieną ir aliejų. Kepimo popieriumi iškloti 20cm skersmens kepimo skardą su nuimamu kraštu, supilti gautą masę ir kepti 15-17min, 180C. Palikti formoje kol atvės.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Aptepti atvėsusį biskvitą. Papuošti braškėmis. 
KOMENTARAS:  ekologiškos braškės iš mamos daržo:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą