GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-02-09

SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS OBUOLIŲ PYRAGAS


500g (2 lakštai) sluoksniuotos tešlos
800g jau nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis
50g sviesto
4 v.š. cukraus
1 a.š. malto cinamono
Aptepimui:
1 kiaušinio trynys
1 a.š. cukraus
1 a.š. vandens

Ant vidutinės ugnies keptuvėje išlydyti sviestą, supilti cukrų, cinamoną ir pakepti 2-3min. Sudėti obuolius ir karts nuo karto pamaišant kepti ~7min, iki tol kol obuoliai suminkštės, bet nesukristų. Obuolius kepti kol išgaruos skystis, nes kitaip jis išbėgs kepant pyragui. Atvėsinti.
Perlenkti vieną tešlos lakštą per pusę ir per sulenkimą kas 1cm įstrižai įpjauti. Į orkaitės kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi padėti nepjaustytą tešlos lakštą, sudėti obuolius, paliekant 1-2cm nuo kraštų. Sumaišyti trynį, cukrų, vandenį ir aptepti kraštus, "užkloti" pjaustytu tešlos lakštu ir aptepti likusiu plakiniu. Kepti 200C, kol lengvai paruduos. 


KOMENTARAS: greitai paruošiamas, puiki išeitis netikėtiems svečiams. Lakštą pjausčiau į tris dalis, man taip gražiau :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą