GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-02-09

NEKEPAMAS CITRUSINIS TORTAS


Pagrindui:
400g paprastų sausainių
160g tirpinto sviesto
Viršui:
400-420g plakamosios grietinėlės
1 skardinė kondensuoto saldinto pieno
1 citrina
1 laimas
1 mažas apelsinas
10g želatinos

Sausainius sumalti su virtuviniu kombainu naudojant peilį malti mėsai, supilti tirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Gautą masę tolygiai paskirstyti 23cm skersmens formoj nuimamais kraštais ir labai gerai suspausti pvz stiklinės dugnu. Palikti šaldytuve bent jau 1val., kad sustingtų.
Citrusinius vaisius gerai nuplauti. Pasilikti nuo kiekvieno po griežinėlį papuošimui. Nutarkuoti žieveles, išspausti sultis. Želatiną užmerkti šaltame vandenyje. Išbrinkusią pakaitinti kol užtirps. Grietinėlę išplakti iki standumo ir po truputį įmaišyti kondensuotą pieną. Supilti želatiną, citrusinių vaisių sultis, sudėti žieveles ir palengva tolygiai išmaišyti. Gautą masę supilti ant gauto pagrindo, papuošti ir palikti nakčiai šaldytuve.

KOMENTARAS: skaniausias pastovėjęs šaldytuve apie parą. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą