GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-02-10

SLYVŲ PYRAGAS


250g sviesto
300g miltų
280g cukraus
1v.š. vanilinio cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
4 dideli kiaušiniai
30ml vandens
1-1,2kg slyvų

Slyvas perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Sumaišyti persijotus su kepimo milteliais sumaišytus miltus, cukrų, vanilinį cukrų, supilti tirpintą sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės. Atskirai išplakti kiaušinius ir juos sumaišyti su gauta mase. Gautą tešlą supilti į norimo dydžio kepimo formą, ant viršaus išdėlioti slyvų puseles. Kepti 180C, ~30min.


KOMENTARAS: pyragas su rūgštele.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą