GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-02-13

TRINTA KREMINĖ DARŽOVIŲ SRIUBA

1,5kg moliūgo
2-3 v.š. alyvuogių aliejaus
2-3 skiltelės česnako
1,2l vištienos arba daržovių sultinio
1 didelė morka
2 vidutinės bulvės
200ml grietinėlės
druskos
šviežiai maltų pipirų
papuošimui: šviežiai tarkuoto muskato

Moliūgą nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti stambiais kubeliais. Juos sudėti į orkaitės kepimo skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti 200C, 40-45min, prieš baigiant sudėti česnako skilteles. Kol kepa moliūgas į puodą supilti sultinį ir jame išvirti kubeliais arba tarkuotą morką su bulvėmis. Tada sudėti iškepusį moliūgą, supilti grietinėlę, suberti druską, pipirus ir pakaitinti, bet neužvirti. Gautą sriubą sutrinti elektriniu smulkintuvu (blenderiu).

KOMENTARAS: jei nemėgstate česnako galima dėti keptą svogūną. Moliūgo galite dėti mažiau ar daugiau priklauso kokio tirštumo norite sriubos. Aš kepu iškart daugiau moliūgo, kad užtektų 2-3 kartams ir dalimis susidedu į gerai išplautus stiklainius, užsuku, atvėsinu ir laikau šaldytuve. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą