GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-02-13

"TZATZIKI" PADAŽAS

Nuotrauka pasiskolinau iš čia, nes manoji dingo :(

500g graikiško arba natūralaus jogurto
3 dideli trumpavaisiai agurkai arba vienas ilgas
3-4 skiltelės česnako
1 v.š. aliejaus
1 a.š. citrinos sulčių
gera sauja krapų
1 a.š. druskos
0,5-1 a.š. pipirų

Agurkus sutarkuoti stambia tarka, padruskinti ir palikti kol susidarys sultys, jas nupilti ir agurkus gerai nusausinti. Sudėti jogurtą, smulkintas česnako skilteles, krapus, supilti aliejų, citrinos sultis, suberti druską, pipirus ir gerai išmaišyti. Padažą būtina padėti į šaldytuvą, kad atšaltų. 

KOMENTARAS: valgomas su pita, skrebučiais, įvairia duona, tinka prie kebabų. Taip pat tinka ir prie mėsos patiekalų. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą