GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-02-13

TRINTA ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA


600-800g žiedinio kopūsto
2-3 v.š. alyvuogių aliejaus
1,2l vištienos arba daržovių sultinio
1 didelė morka
1 didelė bulvės
100g tepamo sūrelio
druskos
šviežiai maltų pipirų
papuošimui: tarkuoto fermentinio sūrio

Moliūgą nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti stambiais kubeliais. Juos sudėti į orkaitės kepimo skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti 200C, 15-20min. Kol kepa į puodą supilti sultinį ir jame išvirti kubeliais arba tarkuotą morką su bulve. Tada sudėti iškepusį žiedinį kopūstą, sūrelį, suberti druską, pipirus ir pakaitinti, bet neužvirti. Gautą sriubą sutrinti elektriniu smulkintuvu (blenderiu).

KOMENTARAS: Įspėjimas: kepimo procesą stebėkit, nes žiedinis kopūstas neturi nei trupučio apskrusti, nes jei taip atsitiks bus karti sriuba. Jei vis dėlto keli pakepė, tai tiesiog nupjaukite. 
Jei sriuba gavosi per skysta, įdėkite daugiau tepamo sūrelio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą