GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-02-13

SILKĖ SU DARŽOVĖMIS IR GRANATO SĖKLOMIS


400g silpnai sūdytos silkės
1 didelė morka
1 mažas granatas (sėklų ~130g)
~300g burokėlių
1 mažas mėlynas svogūnas
1 v.š. majonezo arba aliejaus
Druskos
Pipirų

Morką gerai nuplauti, neskusti, išvirti, atvėsinti ir supjaustyti kubeliais. Buroką nulupti, supjaustyti kubeliais išvirti arba iškepti orkaitėje arba naudoti marinuotus. Svogūną smulkiai supjaustyti. Silkę supjaustyti didesniais kubeliais. Viską sudėti į vieną dubenį, suberti prieskonius, granato sėklas, įdėti majonezą arba supilti aliejų, gerai išmaišyti.


KOMENTARAS: granato sėklos suteikia gaivumo. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą