GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-02-15

PYRAGAS "DRAUGYSTĖ"

600g miltų
220g cukraus
2 kiaušiniai
250g sviesto arba margarino
100ml šalto vandens
Pertepimui:
150g obuolių džemo arba uogienės
Įdarui:
500g varškės
1,5 kiaušinio
50g cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
4g sodos
žiupsnelis druskos
Aptepimui: 
0,5 kiaušinio

Sviestą arba margariną išsukti su cukrumi, palaipsniui sudėti kiaušinius ir supilti šaltą vandį. Viską išmaišyti, suberti sodą, miltus ir vėl atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą padalinti pusiau. Vieną pusę iškočioti į maždaug 0,5 cm storio lakštą ir kepti 200C, 8-9 min., kol pusiau iškeps (paspaudus pirštais ant lakšto turi likti įdubimai). Kai lakštas atauš, neišimant jo iš skardos, aptepti džemu, o ant viršaus varškės sluoksniu, sumaišytu su cukrumi ir kiaušiniais. Likusią tešlą iškočioti ir uždengti su ja pyragą, aptepti kiaušinio plakiniu, šakute nupiešti lengvą piešinį-groteles. Kepti 140C, 30-35min.
Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: gaunasi labai didelis pyragas ~2kg, todėl kitus kartus kepiau iš pusės normos. Ne ką prastesnis, o gal net ir skanesnis, nei pirktas parduotuvėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą