GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-03-05

DUONOS LAZDELĖS


500g aukščiausios rūšies miltų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
325ml šilto vandens
5g sausų mielių
1a.š. cukraus
3-4 g druskos
sauja kmynų
Aptepimui:
alyvuogių aliejaus

Į dubenį supilti visus nurodytus ingridientus ir užminkyti tešlą, kol ji bus vienalytė. Tešlos rutulį įdėti į švarų dubenį, uždengti plastikiniu maišeliu ir palikti pakilti dvigubai. Iš pakilusios tešlos formuoti nori storio, ilgio ir formos lazdeles, galima tiesiog iškočioti ir supjaustyti juostelėmis. Kepti su ventiliatoriumi, 180C, 20min.

KOMENTARAS: galima pasidaryti įvairias formas. Nebūtina iškepti visko iš karto, tešlą užšaldykite ir suvartokite per 6 mėnesius. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą