GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-03-05

NEKEPAMAS PYRAGAS IŠ MEDUOLIŲ


500g meduolių
420g grietinėlės
100g grietinės
3 dideli bananai

Meduolius sutrupinti. Bananus supjaustyti griežinėliais. Į 23cm skersmens kepimo skardą nuimamais kraštais suberti trečdalį meduolių, sudėti ir išlyginti puse grietinės sumaišytos su grietinėle, išdėlioti puse bananų, užberti trečdaliu meduolių, sudėti ir išlyginti likusią grietinę su grietinėle, išdėlioti likusius bananus ir vėl užberti likusiais trupiniais. Nakčiai palikti šaldytuve. Viršų galima papuošti šokoladu ir guminukais. 

KOMENTARAS: man asmeniškai jis per saldus. Grietinėlę ir grietinę naudoti kokio norite riebumo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą