GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-03-05

ALAUS DUONA



330ml alaus
3 stiklinės aukščiausios rūšies miltų
1 v.š. kepimo miltelių
1,5 a.š. druskos
2 v.š. cukraus
Apipilimui ir apibarstymui:
3 v.š. sviesto
gera sauja moliūgų sėklomis

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Supilti alų, užmaišyti tešlą. NEPERMAIŠYTI. Gautą masę supilti į pailgą kepimo formą, apipilti tirpintu sviestu, apibarstyti moliūgų sėklomis ir kepti 180C, ~45min.


KOMENTARAS: Super, greita ir skanu. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą