GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-03-06

OBUOLIAI TEŠLOJE



6 vidutiniai maždaug tokio pačio dydžio obuoliai su koteliais
500g bemielės sluoksniuotos tešlos
3-4 v.š. rudojo cukraus
1 a.š. cinamono
1 mažas kiaušinis

Obuolius nulupti, išimti šerdis, apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje, apvynioti tešlos juostelėmis, jas gerai suspausti viena prie kitos, kad gerai priliptų arba tiesiog daryti keturkampius ir jais apgaubti obuolį. Papuošti tešlos lapeliu ir obuolio koteliu. Aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 180C, 25min.


KOMENTARAS: Cukruje volioju ne visada, priklauso kokie obuoliai. Galima įdaryti, varške, šokoladiniu kremu, džiovintais vaisiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą