GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-03-10

KUČIUKAI


115ml šilto vandens
4g sausų mielių
40g margarino
300g miltų
25g aguonų
70g cukraus
Žiupsnelis druskos

Mieles ištirpinti šiltame vandenyje, cukrų išsukti su minkštu margarinu. Miltus sumaišyti su aguonomis, supilti mielių mišinį, margariną ir užminkyti tešlą, leisti jai pakilti dvigubai. Formuoti ploną virvelę ir ją smulkinti "pagalvėlėmis". Kepti 180C, 20-25min.


KOMENTARAS: gavosi viena skarda.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą