GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-03-10

TRAŠKŪS MARINUOTI KOPŪSTAI


1kg kopūstas
1 raudona saldžioji paprika
3 didelės morkos
5 skiltelės česnako
3 lauro lapai
kmynų
Marinatui:
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
1 v.š. rupios druskos
10 juodų pipirų grūdelių
10 v.š. acto
0,5 stiklinės augalinio aliejaus

Kopūstą ir papriką supjaustyti šiaudeliais. Morkas sutarkuoti burokine tarka. Česnako skilteles susmulkinti. Suberti kmynus. Visas daržoves sumaišyti, sudėti lauro lapus.
Marinatui į vandenį suberti cukrų, druską. pipirus. Pavirti kol cukrus su druska ištirps. Supilti actą. 
Karštu marinatu užpilti kopūstus ir 2val. paslėgti. Sudėti į stiklainius ir laikyti šaldytuve.


KOMENTARAS: šis receptas skirtas greitam suvartojimui (~1sav), netinka laikyti žiemai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą