GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2013-03-06

PLIKYTŲ SAUSAINIŲ SU PIENIŠKU KREMU TORTAS (CROQUEMBOUCHE)

200g sviesto
320g miltų
2 v.š. cukraus
4 dideli kiaušiniai
520ml pieno
Žiupsnelis druskos
Kremas:
200ml pieno
1 v.š. vanilinio cukraus
60g sviesto
50g cukraus
1 didelis kiaušinis
120-130g miltų

Vandenį užvirti kartu su pjaustytu sviestu, cukrumi, druska. Gautą skystį greitai supilti ant persijotų miltų ir intensyviai maišyti. Nenustojus maišyti vieną po kito supilti kiaušinius, kol gausis elastinga, vientisa, blizgi tešla. Ar gera tešla galima patikrinti ir taip: tarp dviejų pirštų paimti tešlos ir atitraukti pirštus vieną nuo kito, tešla turi būti tąsi ir nenutrūkti. Tešla turi būti tokio kietumo, kad įspausti į skardą sausainiai išlaikytų savo formą ir nesklistų. Gautą tešlą sudėti į konditerinį švirkštą ir formuoti sausainius. Kepti 25min, 190C. Pirmąsias 10-15min negalima atidaryti orkaitės durelių, nes sausainiai sukris.
Kremui pieną sumaišyti su 1/4 cukraus ir pašildyti kol ištirps cukrus. Kitame inde likusį cukrų išplakti su kiaušiniu ir miltais. Į išplaktą masę įpilti pašildyti pieno šiek tiek kad sušiltų. Tada šią masę supilti į likusį pieną ir pastoviai maišant kol kremas sutirštės (~3min). Kremą pilnai atvėsinti ir juo įdaryti sausainius.
Įdarytus sausainius sudėlioti piramidės formą ir apipilti skysta karamele (200g cukraus + 60ml vandens), kad susiklijuotų. 



KOMENTARAS: sotu, bet man asmeniškai varškės arba grietinėlės kremas daug skaniau. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą