320g miltų
2 v.š. cukraus
4 dideli kiaušiniai
520ml pieno
Žiupsnelis druskos
Kremas:
200ml pieno
1 v.š. vanilinio cukraus
60g sviesto
50g cukraus
1 didelis kiaušinis
120-130g miltų
Vandenį užvirti kartu su pjaustytu sviestu, cukrumi, druska. Gautą skystį greitai supilti ant persijotų miltų ir intensyviai maišyti. Nenustojus maišyti vieną po kito supilti kiaušinius, kol gausis elastinga, vientisa, blizgi tešla. Ar gera tešla galima patikrinti ir taip: tarp dviejų pirštų paimti tešlos ir atitraukti pirštus vieną nuo kito, tešla turi būti tąsi ir nenutrūkti. Tešla turi būti tokio kietumo, kad įspausti į skardą sausainiai išlaikytų savo formą ir nesklistų. Gautą tešlą sudėti į konditerinį švirkštą ir formuoti sausainius. Kepti 25min, 190C. Pirmąsias 10-15min negalima atidaryti orkaitės durelių, nes sausainiai sukris.
Kremui pieną sumaišyti su 1/4 cukraus ir pašildyti kol ištirps cukrus. Kitame inde likusį cukrų išplakti su kiaušiniu ir miltais. Į išplaktą masę įpilti pašildyti pieno šiek tiek kad sušiltų. Tada šią masę supilti į likusį pieną ir pastoviai maišant kol kremas sutirštės (~3min). Kremą pilnai atvėsinti ir juo įdaryti sausainius.
Įdarytus sausainius sudėlioti piramidės formą ir apipilti skysta karamele (200g cukraus + 60ml vandens), kad susiklijuotų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą